STYRK JERES SJAKBAJSER SOM TEAM OG KLÆD DEM PÅ TIL LEDERROLLEN

​​Sjakbajser står ofte i den situation, at de har en lederrolle men ingen egentlig lederuddannelse.​​

Det er vigtigt, at sjakbajser bliver klædt på til rollen som leder og får udviklet de værktøjer, det kræver at være en succesfuld sjakbajs. hrplus kan hjælpe jeres sjakbajser med at udvikle evnerne til at skabe effektivtet, optræde som forbilleder samt indgå i velfungerende team. Et specialtilpasset udviklingsforløb sikrer kombinationen af ledelse, kommunikation og samarbejder, så jeres sjakbajser får det optimale ud af sjakket.

Udviklingsforløbet henvender sig organisationer, private som offentlige, der har grupper af sjakbajser, driftschefer og andre mellemledere, som også indgår i den daglige drift

Forskellige ledelsesværktøjer til forskellige situationer

​De fleste sjakbajser skal fungere både som ledere og som en del af sjakket. Det kan være meget vanskeligt at kombinere de to roller, f.eks. i svære situationer som sygdom, afskedigelse og samtale om personlig hygiejne. hrplus giver sjakbajserne værktøjer til at håndtere den svære samtale med medarbejderen på en professionel og virkningsfuld måde.

Sjakbajsfår kendskab til Belbins teamroller, som kan afdække medarbejdernes styrker og svagheder. Denne viden er vigtig både i forhold til, hvordan team sammensættes optimalt, samt hvordan hver enkelt medarbejders kompetencer bedst kommer frem.

En vigtig del af rollen som leder er motivering af medarbejderne. Der er stor forskel på, hvilken tilgang der bedst motiverer den enkelte person. Af den grund har en sjakbajs brug for kendskab til, hvilke redskaber der sikrer den bedste motivation.

Et eksempel fra Albertslund Kommune

​hrplus tilrettelagde et forløb for Albertslund Kommune, der ønskede klarhed om sjakbajsernes rolle og funktioner, ligesom de ønskede øget samarbejde og videndeling mellem sjakbajserne. hrplus introducerede sjakbajserne til Belbins teamanalyse, og det gjorde dem i stand til at se, hvilke rolletyper de som sjakbajsteam var sammensat af, og hvad det betød for sjakbajsens funktion.

​Samtidig hjalp hrplus Materielgården med at skabe et bedre samarbejde i sjakbajsteamet, og det førte til øget effektivitet, ressourcebesparelse og en bedre udnyttelse af materialet.

Sjakbajserne blev i stand til at bruge Belbins teamrollekoncept som ledelsesværktøj og målrette deres kommunikation og udnytte teamets styrker mest effektivt.

Teori og dagligdag kobles sammen

​Når hrplus sammensætter et forløb, gør vi ekstra meget ud af at tage udgangspunkt i netop jeres dagligdag. Vi ved nemlig, at den mest effektive metode er, når implementeringen begynder allerede under starten af forløbet. Derfor lægger vi vægt på, at teorien kobles på hverdagens problemstillinger, så både formål og virkning bliver tydelig med det samme.

I bliver fulgt til dørs

​Vi lægger lige så meget vægt på efterarbejdet som på forarbejdet. og sørger for, at implementeringen forløber som planlagt. Det foregår blandt andet ved, at vi aftaler realistiske mål og indgår konkrete aftaler. Samtidig laver vi i fællesskab en evaluering af forløbet for at sikre varige resultater.

Det praktiske

​Forløbet er opbygget af 4 moduler fordelt over året. Flere af modulerne er berettiget til AMU-tilskud. Ønsker I nærmere information, er I velkomne til at kontakte udviklingskonsulent Birgit Jensen på telefon: 41 10 65 70 eller send en mail på info@hr-plus.dk

Kontakt hrplus​

Du er meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan hjælpe dig med.

Du kan ringe på telefon: 41 10 65 70 eller sende en mail til info@hr-plus.dk.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​hrplus // Sorøvej 64, 4295 Stenlille// Telefon: 41 10 65 70// ​CVR: 29457948 // ​E-mail:​ info@hr-plus.dk