FORANDRINGER BLIVER POSITIVE MED APPRECIATIVE INQUIRY

Står du indimellem i en situation, hvor du skal formidle rammer og vilkår for projekter eller forandringer, og hvor du har ansvar for implementering med fokus på det positive? Oplever du, at forandringer bliver modtaget med skepsis, og at denne skepsis skaber dagsordenen og kulturen?

Læsher om, hvordan Appreciative Inguiry kan hjælpe jer med at sætte fokus på de ressourcer, som I allerede har.

Hvad er Appreciative Inquiry (AI)?

Den anerkendende/værdsættende tilgang fokuserer på ressourcer, værdier og drømme og det, der virker. Modsætningen er fokus på problemer, fejl og mangler.

Appreciative Inquiry fokuserer netop ikke på at ændre mennesker, men i stedet på at invitere til en ny måde at engagere sig på. Derved skabesnetop den type af forandring, som deltagerne ønsker.

Gennem forløbet med hrplus bliver det klart for deltagerne, at det at være anerkendende og værdsættende i sin tilgang er meget mere end blot at være positiv – det er engagement og tilvalg af en ny tankemåde.

​Hvorfor virker det?

Den nyeste forskning inden for positiv psykologi understøtter den anerkendende/værdsættende tilgang. Særligt forsker Barbara Fredericksons dokumenterede teori om, hvad følelser som interesse, glæde, stolthed og tilfredshed betyder for os. Hun har dokumenteret, at disse følelser:

· udvider og åbner menneskers tanker og handlemønstre.
· gør os mere fleksible og proaktive
· gør, at vi inddrager flere muligheder og mennesker
· øger kreativiteten og innovation.

Hvordan kan det give resultater?

Metoden bruges både til udvikling af enkelte team, konflikthåndtering og til større kulturelle forandringer. Effekten bliver stærkere og giver hurtigere resultater jo flere niveauer i organisationen, der er med. 

Vækstmødemetoden

Hos hrplus indgår vækstmødemetoden altid, når vi bruger AI. Vækstmødemodellen er en metode til at afdække ressourcer og udfordringer og opdage de muligheder, der er, for at skabe positive forandringer. Endelig bliver der lavet aftaler om konkrete handlinger for at nå de ønskede mål.

Vækstmødemetoden kan f.eks. bruges til:

· mødedagsorden
· ramme for GRUS-samtaler
· at implementere værdier

Vil du høre mere, så ring til udviklingskonsulent Birgit Jensen på 

telefon: 41 10 65 70.​

Kontakt hrplus​

Du er meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan hjælpe dig med.

Du kan ringe på telefon: 41 10 65 70 eller sende en mail til info@hr-plus.dk.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​hrplus // Sorøvej 64, 4295 Stenlille// Telefon: 41 10 65 70// ​CVR: 29457948 // ​E-mail:​ info@hr-plus.dk