ROSKILDE FORSYNING HAR SUCCES MED ANSÆTTELSER

Torben Christiansen, direktør i Roskilde Forsyning, kan i dag konstatere, at det er meget nemmere at få ansat de rigtige folk. Sammen med hrplus fik ledergruppen designet deres eget værktøj og indarbejdet Belbins Teamrolle Koncept i hele processen i et ansættelsesforløb. Ledergruppen blev så begejstret for konceptet, at det efterfølgende er implementeret som teamudviklingsværktøj i store dele af organisationen.

Ledergruppen i Roskilde Forsyning ønskede at sætte fokus på deres ansættelsesforløb. De havde flere gange oplevet at få ansat fagligt meget dygtige medarbejdere, som de efterfølgende ikke kunne få til at fungere i den pågældende stilling.

Hvorfor lykkes det ikke at få de rigtige medarbejdere?

Der var ikke tidligere var arbejdet med en sammenhæng mellem opgaver, personlig adfærd og naturligvis fagligheden. Hidtil havde fagligheden været højeste prioritet, når man søgte nye medarbejdere.

Lederne manglede et enkelt værktøj, som kunne koble opgaver, roller og faglighed sammen. De ønskede derudover et værktøj til at sikre dette fokus ved ansættelsessamtalen. De var derfor klar til at bruge Belbin Teamrolle Koncept, da vi foreslog det.

Hvad gjorde vi?

​Allerførst var det vigtigt for ledergruppen at forstå rollerne og blive bevidst om deres betydning for et teams succes og for resultaterne.


Profilerne for ledergruppen blev udfyldt og indgik på et 2-dages seminar. Med udgangspunkt i ledergruppens egen udvikling gik vi i dybden med arbejdet med rollerne.

Der var mange overraskelser undervejs, og måden opgaver blev løst på i gruppen var ofte til debat. Det blev klart, at rollerne her kunne fordeles meget mere hensigtsmæssigt i forhold til de ledelsesmæssige opgaver. Det var en erfaring, gruppen kunne tage med sig i tiden fremover, hvor en ny selskabsdannelse og store forandringer skal håndteres i Forsyningen.

Nytter det noget?

Ja, det nytter. Resultaterne taler for sig selv. Ved evalueringen et par måneder senere kunne vi konstatere, at Roskilde Forsyning ved de sidste 2 ansættelser havde brugt Belbins Teamroller til at afdække, hvilke roller der manglede i det team, de søgte en ny medarbejder til. Ved hjælp af værktøjet "workroles" havde de koblet det hele sammen og allerede i jobannoncen fået målrettet teksten til både person og jobindhold.


Ved selve samtalen fungerede det nydesignede spørgeskema som en god støtte for alle parter. Det sikrede bl.a. , at ansættelsesudvalget fik spurgt ind til adfærd, og gennem disse spørgsmål fik afdækket ansøgerens rolleadfærd.

Det har indtil nu betydet 2 meget succesfulde ansættelser. Derudover har det sparet ansættelsesudvalget for meget tid og dermed mange penge. Feltet af ansøgere har desuden været meget mere relevant end tidligere.


Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at gøre din ansættelsproces mere effektiv, så ring til udviklingskonsulent Birgit Jensen på telefon: 41 10 65 70. Du kan også sende en mail til info@hr-plus.dk .

Kontakt hrplus​

Du er meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan hjælpe dig med.

Du kan ringe på telefon: 41 10 65 70 eller sende en mail til info@hr-plus.dk.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​hrplus // Sorøvej 64, 4295 Stenlille// Telefon: 41 10 65 70// ​CVR: 29457948 // ​E-mail:​ info@hr-plus.dk